Deze dingen vergeet ook jij schoon te maken

Ben je deze week bezig met de grote schoonmaak en wil je dit keer écht alles schoon hebben? Dan ga je waarschijnlijk het hele huis door om alle hoekjes eens langs te lopen. Toch zijn er misschien wel wat plekjes waar je overheen kan kijken. Deze dingen zitten verstopt of je denkt er simpelweg niet aan om daar ook de tijd voor te nemen. We noemen een aantal dingen waar jij deze keer niét overheen gaat kijken!

Stofzuiger

Ook al helpt de stofzuiger om de vloer voor jou schoon te maken, heeft hij ook een schoonmaakbeurt nodig. Niet alleen de zak moet eens in de zoveel tijd vervangen worden, ook de filters moeten worden schoongemaakt. Die doen namelijk ontzettend veel werk en verdienen het ook om weer lekker fris te zijn. Daarnaast zorgt het schoonmaken van de filter er ook voor dat jouw stofzuiger beter gaat werken. Win-win dus!

Bank van stof schoonmaken

Hoewel de bank vaak het pronkstuk van de woonkamer is, wordt deze nog wel eens overgeslagen. Vooral een bank van stof schoonmaken komt in veel huishoudens (te) weinig voor. Dit komt omdat een leren bank snel krassen geeft en het dus sneller opvalt dat deze een schoonmaakbeurt nodig heeft. Het maakt natuurlijk niet uit waar je bank van is gemaakt, want stof blijft er toch wel opzitten. Toch is het deze grote schoonmaak tijd om jouw bank van stof te gaan schoonmaken.

Planten

Je groene vrienden water geven doe je vast wel, maar maak je ze ook wel eens schoon? Planten zijn namelijk ontzettend grote stofvangers en hebben af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Zet ze af en toe eens onder de douche, zodat al het stof verdwenen is. Je kunt er ook langsgaan met een doekje, maar doe dit wel voorzichtig. Na een douche partij kunnen ze weer lekker veel zuurstof voor je omzetten.

Matras

De hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken doe jij vast regelmatig in de was, maar denk je er ook aan om het matras zelf schoon te maken. Je zult je verbazen hoeveel bacteriën er in jouw matras zitten. Ook even regelmatig schoonmaken met een beetje baking soda dus. Je kunt ook direct het matras omdraaien, heb je niet alleen een fris ruikend bed, maar lig je waarschijnlijk ook een stuk beter.

Lees ook:  A Paradise for Holiday