Jouw nieuwe keuken

Of je nu voor het eerst op jezelf gaat wonen, je woning helemaal gaat verbouwen of een keuken zoekt voor je nieuwbouw. Het kopen van een nieuwe keuken blijft altijd een spannend iets. Het kost veel geld, het heeft een centrale plaats in je huis en de bedoeling is dat je er een aantal jaar mee doet. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Het belangrijkste is natuurlijk dat de keuken past bij jouw wensen, smaak en budget.

De stijl van jouw keuken

Ben jij er klaar voor om een nieuwe keuken te kopen, bijvoorbeeld omdat je gaat verbouwen? Als eerste moet je bedenken wat voor stijl je wilt voor jouw keuken. Ga je voor landelijk of toch strak en modern? Wil je een stijl door het hele huis hebben en weet je al hoe je wilt dat jouw woonkamer eruit komt te zien. Pas jouw nieuwe keuken hier dan op aan.

Of je je nog aan het oriënteren bent of je denkt er al helemaal uit te zijn, het maken van een moodboard is ontzettend handig en ook nog eens leuk om te doen. Bestel bij diverse bedrijven inspiratiemagazines en knip hier plaatsjes uit. Door een moodboard te maken krijg jij inzicht in de stijl die jij wilt. Neem je moodboard ook bie naar een adviesgesprek. Zo hebben de adviseurs waarmee jij in gesprek gaat, direct een prettig overzicht van wat jij in gedachten hebt.

Wat kost een nieuwe keuken?

Je individuele behoeftes zijn van grote invloed op de kosten van jouw nieuwe keuken. De prijs kan enorm variëren en hangt af van de grootte, de installatie, de materialen de keukenapparatuur. Om je toch een idee te geven van de kosten: de kosten voor een nieuwe keuken variëren van € 3350,- tot € 20.000,- euro. Gemiddeld geven mensen zo’n € 7500,- tot € 15.000,- uit aan een nieuwe keuken. Wil jij de prijs van jouw nieuwe keuken laag houden? Laat de wasbak, vaatwasser en andere keukenapparatuur dan op dezelfde plek. Je vermijd zo de extra kosten voor het verplaatsen van water, elektriciteit en afvoer. Let ook op eventuele kortingen. Soms zijn er acties waarbij je korting krijgt op keukenapparatuur of op werkbladen bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Lees ook:  Get more nutrition in every bite