Wat je koffie voorkeur over jou zegt

Wist je dat er onderzoek is gedaan naar koffievoorkeur en persoonlijkheid? In 2017 deed klinisch psycholoog Dr Ramani Durvasula onderzoek naar het verband tussen het soort koffie die je het liefst drinkt en je persoonlijkheid. Verrassend of toch misschien niet, komen er inderdaad bepaalde tendensen uit naar voren. Lees hier over welk type persoonlijkheden vaak kiezen voor welke koffie.

Koffie voorkeur en persoonlijkheid

Drink je graag zwarte koffie? Dan is de kans groot dat je een nuchter type bent. Recht voor de raap. Alleen kan het wel zijn dat sommige mensen je als wat kortaf ervaren.

Houd je van espresso? Dan kan het maar zo zijn dat je ’toevallig’ een vriendelijke harde werker bent die graag ook de touwtjes in handen neemt.

Liever een Latte Macchiatto? Dan wil je mogelijk graag iedereen blij maken. Fijn voor de mensen om je heen, maar je mag best wat meer aan jezelf denken. Dat werkt op de lange termijn beter. Het gericht zijn op anderen, maakt je namelijk ook soms wat besluiteloos.

De koffiejongens Nespresso cups

Ben je meer van de cappuccino? Vermoedelijk ben je dan een echt gezelschapsdier. Sociaal, positief en extravert zijn wellicht de labels die mensen graag op jou plakken. Het kan ook zijn dat je dingen al snel saai vindt.

Doe jou maar een ijskoffie? Dan ben je vermoedelijk lekker spontaan en eigenzinnig. Misschien neem je soms te veel risico, maar ach ‘doe nog maar een ijskoffie…’.

Tip van de koffiejongens: andere koffie met Nespresso cups

De koffiejongens hebben nog wel een tip over het drinken van de koffie: ga eens proberen om een ander soort koffie te drinken. Koffie dat bij een persoonlijkheidstype valt, waar je misschien wel iets van mee wil hebben. Wil je wat meer down to earth zijn? Dan is bijvoorbeeld zwarte koffie misschien wel een welkome afwisseling. Het kan ook zijn dat je juist wat meer extravert wil zijn. Probeer dan eens een cappuccino, misschien kom je wel in een ander flow dan normaalgesproken. Het is het proberen waard.

Je kunt er ook voor kiezen om je koffie anders te maken, zoals bijvoorbeeld met Nespresso cups. Houd het sprankelend voor jezelf.

Lees ook:  Epic tips voor jouw 21e verjaardag!