Een linkbuildingstrategie opbouwen

Als je een goede website hebt gebouwd wil je natuurlijk dat deze hoog scoort in Google, dit kan soms lastig zijn. Linkbuilding zou je hierbij mee kunnen helpen. Even kort wat is linkbuilding… heel kort is linkbuilding het maken van backlinks om meer bezoekers naar je website te krijgen. Je kunt dit zelf doen maar je kunt ook de hulp inschakelen van een SEO-specialist, wat waarschijnlijk de betere optie is omdat de persoon een groot netwerk heeft waarmee die jou naar de top kan helpen. Maar hoe pak je nou linkbuilding strategisch aan?

Zorg voor een goede basis

De eerste stap is een van de belangrijkste en dat is om ervoor te zorgen dat je goed basis hebt van je website. Nu kan natuurlijk niet alles gelijk perfect zijn maar het is belangrijk dat de content en de techniek van goede kwaliteit zijn. Als je website voor kinderdagverblijf Den Haag hebt zorg dan dat je  relevante content maakt, en zorg voor een handige website structuur, let ook op de snelheid van je website en zorg ook dat je website een mobiele versie heeft. Zorg daarbij ook dat je linkbuilding kennis up to date blijft en zorg er ook voor dat je de basisbegrippen kent.

De doelgroep en je doelen

Bij iedere strategie is het belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Bij een kinderdagverblijf Den Haag bijvoorbeeld is je doelgroep de ouders van kinderen. Vraag jezelf daarom af voor wie je website is en hoe linkbuilding hier aan kan bijdragen. Ook is het stellen van doelen voor jezelf belangrijk. Maak doelen die over een paar maanden of jaren wilt bereiken. Misschien heeft dat te maken met een hoger DA of wil je zoveel externe links hebben in 1 jaar noem het maar op.

De juiste linkbuilding tactiek

Er zijn ontzettend veel manieren om links te kunnen krijgen. Welke tactiek het beste is voor jou ligt dus aan de inhoud van je website, je budget en hoeveel tijd je wilt besteden. Een paar linkbuildingmethodes zijn:

  • Infographics, dit zijn infromatie illustraties vaak in combinatie met aantrekkelijke afbeeldingen. Omdat infographics een hoog deelgehalte hebben zijn ze ideaal voor linkbuilding.
  • Persberichten, deze manier is het meest effectief als je nieuwswaardige producten verkoopt.
  • Linkruil of gesponsorde content, benader een relevante partij en vraag of hun of ze een link voor je willen plaatsen. dit kan met een blog of een kleine vermelding etc.

Stel je hebt een kinderdagverblijf Den Haag website dan kun je het beste kiezen voor persberichten bijvoorbeeld. De keuze is natuurlijk aan jou maar houd wel rekening met je doelgroep.

Lees ook:  Je woning isoleren