De beste herenoutfit voor kerst

De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel gezellige avondjes, borrels en familie bezoekjes. Voor deze feestelijke gelegenheden is het wel van belang dat je goed voor de dag komt. Hierbij is natuurlijk niet belangrijker dan een chique outfit! Wij geven je een aantal tips om er op je kerst best uit te zien.

Een stijlvolle kerstoutfit

Grote kans dat je binnenkort weer op een aantal kerstdiners wordt verwacht. Of het nu met vrienden, familie, schoonfamilie of collega’s is, je wilt natuurlijk goed voor de dag komen. Er is geen bepaalde dresscode voor kerst. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je outfit er feestelijk en stijlvol uitziet. Bij oud en nieuw kun je wat minder chique gekleed gaan, hier is bijvoorbeeld een My Brand vest al voldoende. Bij kerst moet je er op je best uitzien! Wij geven je een aantal voorbeelden van outfits, waar jij de show mee steelt tijdens kerst!

Pullover met overhemd

Een stijlvolle pullover is een zeer geschikte optie voor de kerstdagen. Deze kun je dragen in basic kleuren, zoals: zwart, beige of donkergrijs. Ook de kleur Bordeauxrood is een goede keus, die tijdens de gezellige feestdagen niet verkeerd zal staan. De pullover is gemakkelijk te combineren met een overhemd. Belangrijk bij deze outfit is: dat de kraag van het overhemd zichtbaar blijft, terwijl de rest van het overhemd onder de pullover wordt weggewerkt. Dit zorgt voor het gewenste chique effect. Kies voor een overhemd met een feestelijk patroon, in een lichtere kleur dan je pullover, of natuurlijk gewoon voor een wit overhemd.

Pak met overhemd

Misschien draag je een pak voor je werk. Maar grote kans bestaat dat jij alleen een pak draagt voor unieke gelegenheden, zoals: bruiloften, speciale zakelijke gelegenheden of natuurlijk kerst! Wanneer je bent uitgenodigd voor een chique diner, of gasten ontvangt, dan is een net pak een goed idee. Dit zorgt ervoor dat jij er netjes uitziet op elke kerstfoto. Draag onder het pak een overhemd, met eventueel een stropdas of vlinderstrik om je outfit compleet te maken. Wanneer je bent uitgenodigd voor een informeler feest bent uitgenodigd, zou je eventueel een T-shirt onder het pak kunnen dragen. Echter geeft dit gelijk een minder chique uitstraling.

Coltrui met pantalon

Aan het eind van december is het natuurlijk erg gezellig, maar het kan natuurlijk ook flink koud zijn. Dan is een coltrui ideaal, deze houd je warm en is ook nog eens erg modieus. Je kunt ook hier weer gaan voor een basiskleur, zoals: beige, wit, grijs of zwart. Met kerst is het ook mogelijk om een (Bordeaux)rode coltrui te kiezen, deze past helemaal bij de kerstsfeer. Om de outfit een nog chiquere draai te geven, kun je het beste een pantalon onder de coltrui dragen. Geschikte kleuren hiervoor zijn bijvoorbeeld donkergrijs en zwart.

Helemaal ready voor kerst

Natuurlijk steel jij de show met een van deze drie nette outfits. Om het geheel compleet te maken, kun je de outfit afmaken met nette schoenen en eventueel een net horloge. Naast er goed uitzien wil je natuurlijk ook lekker ruiken. Koop daarom speciaal voor de kerst nog een lekker geurtje, om op je best op de kerstvieringen te verschijnen!

Lees ook:  Nieuw jaar, nieuw interieur!