/
Nieuws
/
Het recyclen van oud ijzer

Het recyclen van oud ijzer

Oud ijzer Maastricht

Vandaag de dag staat het milieu erg centraal in onze samenleving. Om deze reden is het van belang dat we meer en beter gaan recyclen. De term recyclen betekent niet meer dan het hergebruiken van oud plastic, karton of ijzer. Om het milieu te verbeteren moeten we allemaal ons steentje gaan bijdragen om de impact op het milieu te bepreken. Wist je dat zo’n kwart van de wereldwijde staalproductie bestaat uit gerecycled schroot.

Waarom recyclen?

Recyclen heeft twee hoofd redenen de eerste is natuurlijk om het milieu te beschermen en toekomstige generaties te verzekeren van een gezonde en minder vervuilde planeert. De tweede reden is vanwege schaarste van bepaalde grondstoffen. Denk hierbij aan zink, koper, tin, lood en aluminium. Deze grondstoffen worden steeds moeilijker om te winnen en dit gaat in de toekomst voor problemen zorgen in bepaalde markten. Vanwege het steeds kleiner wordende hoeveelheid van de grondstoffen wordt het steeds duurder en moeilijker om deze te vinden en verkrijgen. Door oud ijzer te recyclen kunnen we dit probleem verhelpen en het probleem vertragen. Naast dat het goed is voor het milieu kan het je ook een aardige zakcent opleveren. Als je in Limburg woont kan je bijvoorbeeld terecht om je oud ijzer in Maastricht, Heerlen, Sittard, Kerkrade of Landgraaf.

Oud ijzer Maastricht

Het hergebruik van oud ijzer

Veel mensen weten bij lange na niet hoe vaak ze gerecycled metaal of ijzer zien of gebruiken. Dit is iets waar we bij lange na niet bij stilstaan. We zien het hergebruik van deze grondstoffen in talloze industrieën en zelfs bij ons thuis. Ongeveer 25 procent van de wereldwijde ijzer en staalproductie verkrijgen we vandaag de dag uit gerecyclede materialen. Van een blikje frisdrank tot een massieve oude machines die we afbreken en opnieuw gebruiken.

Het oud ijzer recycle proces

Het oud ijzer recycle proces worden allereerst verschillende soorten metalen gesorteerd. Dit wordt gedaan omdat niet alle soort metalen hetzelfde recycle proces hebben. Zo kan bijvoorbeeld koper niet gesmolten worden bij andere metalen. Het is niet mogelijk om koper te oxideren uit ijzer. Om deze en andere verschillende redenen is het van belang om het oud ijzer te sorteren. Na het sorteer proces zal het oud ijzer weer worden door verkocht aan andere grote bedrijven. Deze bedrijven smelten het oud ijzer om, zodat ze er weer nieuwe producten van kunnen maken, zoals bepaalde onderdelen van zonnepanelen. Op deze manier kunnen we oud ijzer blijven recyclen en blijven we in deze vicieuze cirkel door produceren.

Oud ijzer Maastricht

Oud ijzer Maastricht

Oud ijzer Maastricht is een voorbeeld van een bedrijf dat elke dag klaar staat om oud ijzer van Zuid-Limburg te recyclen. Het bedrijf is al actief sinds 1970 en doet hun werk al jaren met liefde en veel passie. Zij halen het oud ijzer eenvoudig bij uw thuis op of u kan het zelf langskomen brengen.