/
Nieuws
/
Nieuwe baan? 3 manieren om angst de baas te worden

Nieuwe baan? 3 manieren om angst de baas te worden

recruitmentbureau limburg

Onzekerheid, stress en gierende zenuwen tijdens je eerste werkdag zijn volkomen normaal. Bijna iedereen heeft hier wel last van. Je kent niemand, hebt geen idee hoe het er aan toe gaat en je weet niet tegen wie je wat moet zeggen. En dat is nog maar het begin. Een nieuwe baan zal in het begin veel angst met zich meebrengen, waardoor jij je kleiner kunt voelen. Hoe spannend het soms ook kan zijn, het is belangrijk om de angst de baas te worden en blijven. Maar hoe doe je dat precies? Wij geven je drie manieren om dat te doen.

Tip 1: Ontspan

Het is begrijpelijk dat allerlei doemscenario’s door je hoofd spoken. Ons brein houdt ervan om uit te gaan van de slechtste uitkomst. Maar zoals je zelfs waarschijnlijk ook al begrijpt, helpt dit niet bij het verminderen van de stress. Probeer dus te ontspannen. Als jij namelijk enorm gestrest naar binnen loopt, is dit niet alleen vervelend voor jou, maar ook anderen. Je bent dan minder open, waardoor collega’s moeilijk contact met je kunnen leggen.

Tip 2: Onthoud waarom je er bent

De spanning zal torenhoog zijn, maar probeer te onthouden waarom je er bent. Of je nu via een recruitmentbureau Limburg er terecht bent gekomen, of zelf contact op hebt genomen met het bedrijf: er is een reden dat jij die baan hebt gekregen. Jouw nieuwe werkgever heeft het volste vertrouwen in je. En nee, dat betekent niet dat je meteen alles perfect moet doen. Het geeft aan dat je nieuwe baas zeker weet dat het uiteindelijk goed komt, zodra alles geland is.

Tip 3: Zie je collega’s als mensen

Het is een valkuil om te denken dat anderen het altijd beter weten en zijn dan jou. Onzin, want niemand is perfect. Iedereen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Daarnaast heeft iedereen een eerste dag/week/maand moeten doorstaan. Ieder ander heeft ook in jouw schoenen gestaan. En zelfs die ene collega die er al jaren werkt, zal nog wel eens een foutje maken.