/
Nieuws
/
Tiered linkbuilding

Tiered linkbuilding

simpel boekhouden

Als je meer autoriteit voor je website wilt opbouwen, moeten veel andere pagina's naar je website linken. Het kan erg moeilijk zijn om zoveel mogelijk links met betrekking tot je website te verzamelen. Daarnaast kan het voorkomen dat de soort link erg tegenvalt. Het zou zonde zijn om hier veel tijd aan te besteden. Lukt het je toch om een ​​goede link te krijgen, dan is het heel aantrekkelijk om deze krachtiger te maken. Hiërarchische linkbuilding is het creëren van backlinks voor uw backlinks. Backlinks zijn pagina's die u op een andere website vermelden.

Voorbeeld tiered linkbuilding

Je hebt bijvoorbeeld een online boekhoudt kantoor. Om de website meer autoriteit te geven ga je een blog schrijven over bijvoorbeeld simpel boekhouden. Ergens in deze tekst staat een linkje naar jouw website. Je mag na een kleine vergoeding je blog plaatsen op een grotere website die over het runnen van bedrijven gaat. Handig want boekhouden is nodig als je een bedrijf wilt runnen. Dit is first tier linkbuilding. Er is een directe link tussen de blog op de website en jouw website. Nu kan je nog een stapje verder gaan. Als je wilt dat de site over het runnen van een bedrijf aantrekkelijker wordt kan je ook hier een blog over schrijven. Deze wordt dan vaak gepost op weer een ander website. In deze blog noem je niet jouw website, maar de website waar jouw blog op staat. Dit is second tier linkbuilding. Dit kan je zo vaak doen als je wilt. Echter heeft het na tier 4 of 5 niet heel veel zin meer.

Voordelen tiered linkbuilding

Door tiered linkbuilding toe te passen haal je sneller verschillende bezoekers binnen. In de eerste laag worden de bezoekers direct naar jouw link doorgestuurd. Dit is natuurlijk handig omdat de bekendheid van de site over het runnen van een bedrijf dan direct effect heeft op jouw site. In de second tier posten is vaak wat goedkoper. Zo hoef jij maar 1 keer een duurdere blog op het grote domein te kopen en kan je daarna kleinere blogs op kleinere websites aankopen. Vaak zorgt de grote website ook al voor second tier linkbuilding. Dus dat is altijd mooi meegenomen.