/
Nieuws
/
De verdamper

De verdamper

verdamper

De laatste jaren in verdampen (vapen) erg populair geworden. De echte cijfers over de gezondheid risico’s op lange termijn zijn nog niet bekend, maar toch gaan we ervan uit dat het een stuk gezonder is als gewoon roken. Veel mensen hebben de overstap van regulier roken naar het verdampen van e-liquid al gemaakt.

Er is geen verschil tussen een verdamper (vape) en een E-sigaret. Het kan misschien verwarrend zijn, wij gaan uitleggen welke soorten verdampers er allemaal zijn:

MTL

MTL staat voor Mouth To Lung, het betekent dat je dus van mond naar long inhaleert. Deze methode is vergelijkbaar met het roken van reguliere sigaretten. Dit wordt vaker vernoemd als E-sigaret.

DL

DL staat voor Direct Lung, dit betekent dat je direct naar de long inhaleert. Dit is vergelijkbaar met het roken van een waterpijp of heel diep ademhalen. Bij deze methode van verdampen komt er ontzettend veel rook vrij. Dit wordt door veel mensen gezien als vapen.

Beide verdampers bestaan uit dezelfde onderdelen. Het verschil zit hem in de batterij en tank. Je kunt dus zelf kiezen om een krachtige batterij te nemen en van MTL naar DL te gaan.

verdamper

Leuk cadeau

Als je iemand kent die rookt, is het een leuk cadeau idee om een verdamper voor de feestdagen te geven. We gaan ervan uit, dat aangezien er geen teer en andere schadelijke stoffen, naast nicotine, in een vape zitten, dat het gezonder is dan regulier roken. Het is daarnaast ook fijner want het geeft geen geur af. Het is dus vooral een aanrader om aan iemand te geven dat binnen rookt. Dat kan veel eventuele toekomstige schade voorkomen. Daarnaast zullen eventuele niet rokende medebewoners het je in dank afnemen, als deze persoon de vape in gebruik neemt.

Als je zelf rookt zijn deze voordelen ook op jou van toepassing. Het is een goed idee om eens een verdamper te proberen. Het kan even wennen zijn, maar zodra je eraan gewend bent wil je niet meer terug.

Een vape, verdamper of E-sigaret zijn dus allemaal hetzelfde. Er is wel verschil in cannabis verdampers. Deze komen ook nog eens in allerlei vormen en maten maar de basis is hetzelfde.