/
Nieuws
/
In 5 stappen jouw eigen restaurant!

In 5 stappen jouw eigen restaurant!

container huren

Ondernemen is leuk. Vaak is het ook hard werken. Daartegenover staat dat jij volledig eigen baas bent. Dat is natuurlijk fijn en aan de andere kant een enorme verantwoordelijkheid. Droom jij van jouw eerste eigen restaurant? Dan heb je een stappenplan nodig. Hier de 5 stappen die je ongetwijfeld tegen komt. 

Stap 1 

Inventariseer wat je nodig hebt. Dat is altijd meer dan je denkt. Praat met ondernemers die al een restaurant hebben. Vraag ook advies bij de KvK. Voor een restaurant heb je echt startkapitaal nodig. Zorg er dus voor dat dit in orde is. Maak een goed plan en zoek een bank of investeerder die vertrouwen in jou heeft. Crowdfunding is ook een optie.  

Tip? Wil je op basis van crowdfunding het geld bij elkaar krijgen? Zorg er dan voor dat je zowel het cijfermatige verhaal als het emotionele verhaal achter het restaurant goed helder communiceert. Mensen willen nu eenmaal twee dingen: het gevoel dat het geld zich weer terugverdiend en ze willen er ook een voldoening uit halen. 

Stap 2 denk aan alles 

Er komt veel kijken bij een eigen horecazaak. Denk aan onder andere de volgende zaken:  

Check het bestemmingsplan. Regel horecavergunningen. Richt het betalingsverkeer in en doe een risico-inventarisatie en –evaluatie. 

Stap 3 inschrijvingen 

Je moet je inschrijven bij zowel de Kamer van Koophandel (KvK) als bij de belastingdienst. Bij de KvK krijg je een eigen btw-nummer en een KvK nummer. Dit heb je nodig in de communicatie naar de belastingdienst en naar jouw klanten. 

Stap 4 Het menu en de mensen 

Zorg voor menu's de rendabel zijn. Je wilt de ondernemers de kost niet geven die de verkopen onder de kostprijs. Puur, omdat ze geen kostprijsberekening hebben gedaan. Verder zijn de mensen die een restaurant maken of breken. Zorg er dus voor dat je daar niet alleen jouw portemonnee, maar ook jouw gevoel in volgt. 

Stap 5 container huren

Een container huren is van belang, want je hebt toch altijd met een afvalstroom te maken. Door goed de afvalstroom te managen kun je het wel in toom houden. Er zijn ook regels omtrent voedselverwerking en afvalstromen. Check dit dus bij de overheid. Hoe dan ook is een container huren een goede zaak. Want met het huren van een container, voorkom je dat je het afval niet kwijt kunt en er rommel ontstaat. Tip: lees ook het artikel over een groen afvalcontainer huren.

container huren