/
Nieuws
/
Een evenement organiseren

Een evenement organiseren

walking dinner

Jij gaat een evenement organiseren maar weet niet waar je moet beginnen, nou dan ben je hier op het juiste adres.

Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken maar er is ook veel afhankelijk van het soort evenement dat jij gaat organiseren. Wij hopen je met deze vragen op weg te helpen.

Hoeveel mensen worden er uitgenodigd?

Het is belangrijk om te bepalen wie er op de gastenlijst komt. Als jij weet wie er komen kan jij gaan na denken over de locatie. Passen zoveel mensen in jou huis/tuin? Of moet je elders een locatie huren?

Buiten of binnen?

Als jij besloten hebt hoeveel mensen er naar je evenement gaan komen kan je bepalen waar het gaat plaatsnemen. In de zomer kan je buiten een evenement houden maar in de winter is het beter om er een binnen te organiseren.

walking dinner

Eten en drinken?

Een cruciaal onderdeel van een evenement. Als je geen eten gaat serveren moet je alsnog drank kunnen serveren. Kan je dit bij de locatie van het evenement worden afgenomen of moet je dit elders regelen? Als je het thuis houdt is dit ook een punt waar je rekening mee moet houden.

Als het om eten gaat zijn er verschillende soorten catering:

Buffet service
Een van de meest uitgebreide opties. Hier kunnen de gasten zichzelf bedienen aan een uitgebreid diner met veel verschillende opties van eten en drinken. Iedereen heeft een zitplaats waar zij het eten gezellig met bekende kunnen opeten.

Walking dinner
Bij een walking dinner kun je een perfecte sociale avond hebben, gevuld met goede gesprekken met verschillende mensen. Bij een walking dinner heb je namelijk geen tafelschikking en worden de verschillende gangen gevuld door heerlijke kleine gerechtjes, deze kun je gemakkelijk vasthouden en uit de hand eten. Op deze manier kunnen de gasten vrij rondlopen en van al het gezelschap genieten.

Tafel service
Een tafelservice is de klassieke en ook duurste manier, hier zit iedereen op een plek aan een of meerdere tafels en wordt geserveerd uit een vast diner, dus niet met menu kaart. Iedereen krijgt zijn eigen maaltijden.