/
Nieuws
/
Wil jij een microfoon huren?

Wil jij een microfoon huren?

microfoon huren

Binnenkort heb je een presentatie of een optreden of misschien heb je wel een evenement wat je moet presenteren. Wanneer dit het geval is spreek je meestal voor een grotere groep mensen en dan ben je met alleen je stem niet meer te horen. Je hebt dan een microfoon nodig. Voor iedere situatie bestaan er geschikte draadloze of juiste bedrade microfoons. Een microfoon met draad zie je tegenwoordig vaak alleen nog bij muziekoptredens en is daarom misschien minder geschikt. Heb je dus een presentatie of een livestream dan is een draadloze microfoon waarschijnlijk de oplossing voor jou. Je hebt hierin ook nog meerdere opties. Zo heb je een handheld, een dasspeld of een headset. Een microfoon heb je waarschijnlijk niet zomaar liggen en al helemaal geen geschikte. Je kunt daarom een microfoon huren.

Opties

Zoals net al gezegd heb je verschillende opties als je kiest om een draadloze microfoon te huren. Je kunt kiezen uit vier opties. De drie net genoemde en een catchbox. De opties zullen hier kort worden uitgelegd, zodat je straks precies weet welke microfoon je het beste kunt huren. Een handheld is een handmicrofoon, de microfoon zoals we hem allemaal kennen. De headset is een microfoon die je al een oortje kunt dragen. Je hoeft deze microfoon dan niet vast te houden. De dasspeld is een microfoon die je kunt opspelden. Ook deze hoef je niet vast te houden. Als laatste heb je de catchbox. Dit is een microfoon die je kunt gooien. Zo kun je interactie creëren met je publiek.

Bereik

Een draadloze microfoon heeft een aardig bereik als je deze microfoon huren gaat. Toch is het uiteindelijke bereik afhankelijk van de sterkte van de zender. Het bereik vanaf de zender is ongeveer 50 meter. De batterijen gaan hierbij ongeveer zes uur mee. Let erop dat de zender niet ergens verstopt wordt, want deze werkt het beste als er geen obstakels tussen zitten. Mocht je het bereik nog extra willen versterken dan kun je naast een microfoon huren ook een antenne huren. De antenne heeft vlaggen waarmee het signaal nog beter kan worden opgevangen. Je zult zo ook minder snel problemen hebben met je microfoon.