/
Nieuws
/
Fotobewerking voor iedereen

Fotobewerking voor iedereen

gratis foto bewerken

Door foto’s te bewerken kan je het beste uit jouw foto’s halen. Als je nog niet heel bekend bent met het bewerken van foto’s ben je hier aan het juiste adres. Er zijn tal van verschillende programma’s om foto’s mee te bewerken. Je kunt beginnen met een gratis foto bewerken, zodat je kan oefenen en leren. Er zijn gelukkig heel veel verschillende gratis programma’s waar jij een gratis foto bewerken kunt.

Fotobewerking is van alle tijden

De eerste foto werd al rond 1860 bewerkt, kan je dat geloven? En tijdens de eerste en tweede wereldoorlog werden foto’s voor propaganda doeleinden aan de lopende band aangepast.

Door beroemde schilderijen met röntgen te scannen, weten we inmiddels dat de grote meesters af en toe hun schilderijen aanpasten of verbeterden. Soms pasten ze nog jaren laten het haar aan, of zette ze er een hoedje op of voegde ze mensen toe aan het kunstwerk.

Redenen om foto’s te bewerken

Er zijn tal van redenen om foto’s te bewerken:

 • Onbedoelde fouten corrigeren
  Je hebt bijvoorbeeld een perfecte foto gemaakt, alles klopt het licht en de kleuren. Alleen loopt er iemand op de achtergrond, die jij liever niet op de foto hebt. Je kunt dit dan verwijderen door de foto te bewerken.
 • Belichting verbeteren
  Het is ontzettend moeilijk om licht perfect te vangen. In een foto bewerk programma kun je licht, kleur en schaduwpartijen goed na bewerken.  
 • Beschadigingen herstellen
  Een oude foto uit de doos van oma of een foto dat al jaren in een portemonnee zit kan vaak nare vouwen, krasjes, of verkleuringen hebben. Deze foto kun je bewerken zodat het weer als nieuw uit ziet.
 • Foto’s mixen
  Door foto’s samen te voegen kan je een nieuw beeld creëren.

Adobe Photoshop

Een van de éérste digitale foto bewerk programma’s ter wereld is de in 1990 opgerichte Photoshop. Tegenwoordig zijn er veel alternatieve voor dit programma, maar Photoshop is nog altijd de koning van alle foto bewerk programma’s in de digitale wereld. Adobe Photoshop heeft even wat tijd nodig om onder de knie te krijgen, maar als je dit programma snapt, dan snap je alle andere foto bewerk programma’s ook, Photoshop is namelijk dé norm.