/
Nieuws
/
Hoe je succesvol een webshop runt!

Hoe je succesvol een webshop runt!

fulfilment

Het is de droom van veel mensen, een succesvolle webshop runnen. Met niet al te veel inspanningen, een mooie webshop die jou voorziet van een lekker inkomen. Misschien heb je al een webshop opgezet, maar ontbreekt dat riante inkomen waar je op gehoopt had of ben je veel te veel tijd kwijt aan dingen regelen? Hier wat tips voor jou! 

Check waar het probleem zit 

Heb je te weinig bezoekers op jouw website of zijn er te weinig kopende klanten? Je mag bij een webshop ervanuit gaan, dat van alle bezoekers ongeveer 3 tot 4% overgaat tot een aankoop. Met dit gegeven kun je aan de slag.  

Als jij weet hoeveel bezoekers er per dag gemiddeld op jouw website zijn, weet je ook hoeveel betalende klanten jij mogelijk zou kunnen hebben. Daarbij moet je ook rekening houden met hoeveel jij gemiddeld per aankoop verdient. Op deze manier kun je dus inzien waar je te veel laat liggen.  

Dan is het nog een hele klus om uit te zoeken waar het probleem in zit. Het kan namelijk zijn dat je te weinig bezoekers hebt, met daadwerkelijke interesse in jouw producten. Het kan ook zijn dat de webshop niet genoeg de bezoeker verleidt, om over te gaan tot een aankoop. Soms kan het ook gewoon zijn, omdat concullega's de producten goedkoper aanbieden. Aan jou dus de taak om alles uit te zoeken en op te lossen. Onder de kostprijs iets aanbieden heeft geen zin, meerwaarde bieden wel. 

Er zijn heel veel mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan linkbuilding?

Fulfilment 

Ben je te veel kwijt aan dingen regelen? Pakketjes versturen etc.? Dan is het slim om na te gaan denken over fulfilment. Met fulfilment besteed je het hele logistiek gedeelte uit. Dus geen gedoe meer over pakketjes. Dat wordt nu voor jou gedaan. 

ful-filment

Vanaf wanneer is fulfilment kostentechnisch interessant? Vaak is dit vanaf het moment, dat je meer dan vijf bestelling per dag krijgt. Natuurlijk hangt het ook af van de marges die je op de verkoop hebt. 

Door het uitbesteden van fulfilment kun jij je richten op alle andere zaken voor de webshop. Zaken zoals unieke productteksten schrijven. Dit is een onderschat onderdeel van een webshop. Maak je unieke productteksten? Dan sta je al voor op vele concurrenten qua zoekmachine optimalisatie. Ben je zelf niet zo van het schrijven? Zorg dan voor een goede tekstschrijver, dit kost geld, maar levert nog veel meer geld op.