/
Nieuws
/
Lekker Franse en Nederlandse droogworsten

Lekker Franse en Nederlandse droogworsten

worsten

Tegenwoordig zijn droogworsten een echte delicatesse geworden. Bij elk feestje zie je de worsten wel op de borrelplank liggen. Dat is niet voor niets natuurlijk, want de worsten gaan ook goed samen met een lekker glas wijn of met een speciaal biertje. De Franse worsten verschillen hierin wel iets van de Nederlandse worsten. Deze worden namelijk voordat ze gegeten kunnen worden door de producent een aantal weken gerijpt. Doordat ze gerijpt worden hebben ze een unieke smaak ten opzichte van de Nederlandse worst. Ideaal voor bij een borrel dus.

Franse

Onder de Franse worsten verstaan we de Provençaalse worsten. Hieronder vallen de droogworsten met zwarte peper, met zongedroogde tomaten en met Provençaalse kruiden. Het komt er dus op neer dat alle Franse worsten voorzien zijn van speciale kruiden of extra ingrediënten, waardoor de worsten een unieke smaak krijgen. Gebruik je een Franse droogworst? Dan breng je je borrel naar een hoger niveau.

Nederlandse

Onder de Nederlandse worsten verstaan we de droge worst everzwijn, de droge worst naturel en de droge zwarte peper worst. Er vallen er meer onder de Nederlandse worsten, maar over het algemeen zijn dit de drie populairste.

Borrelpakketten

De droogworsten zijn ook te krijgen in borrelpakketten. Zo kun je de beste borrelplank maken, zonder dat het veel moeite kost. Een borrelpakket cadeau geven is natuurlijk ook leuk en er kan weinig mis aan gaan, want eigenlijk iedereen lust wel een borrelpakket. Je hebt bijvoorbeeld een borrelpakket met 8 worsten erin, maar je hebt er ook eentje met 6 of eentje met 6 tot 12 worsten. Daarnaast heb je ook borrelpakketten die naast de worsten ook nog bieren bevatten. Kortom: genoeg keuze dus.

Houdbaarheid

De worsten zijn over het algemeen lang houdbare voedingsmiddelen. Dit is al van vroeger uit het geval. Vroeger werden de worsten wel langer bewaard dan tegenwoordig. Het advies is om ze binnen 6 tot 8 weken te consumeren. Mocht dit niet lukken zijn ze alsnog wel langer houdbaar, maar in de eerste 6 tot 8 weken zijn ze het lekkerst. Let wel op als je de worsten na 6 tot 8 weken pas consumeert dat ze op correcte wijze zijn bewaard.